Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Με μεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια της Πινακοθήκης Χ. & Σ. Μοσχανδρέου

με θέμα
«Μεσολόγγι και ο Λόρδος Βύρων»
 Τα εγκαίνια του Σαββάτου 16 Απριλίου 2016 της εντυπωσιακής έκθεσης «Μεσολόγγι και Λόρδος Βύρων» έγιναν με μεγάλη επιτυχία και με την συμμετοχή δεκάδων φιλότεχνων στο επιβλητικό διατηρητέο κτίριο της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χ. & Σ. Μοσχανδρέου έναντι της Ι. Μητροπόλεως του Αγίου Σπυρίδωνος.....

Η έκθεση αυτή συνδιοργανώθηκε από κοινού με την αίθουσα τέχνης «ΑΓΚΑΘΙ» και τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΧΕΛΩΟΣ TV και συμμετείχαν οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες:
Αγγελος Αντωνόπουλος τ. Πρύτανης ΑΣΚΤ, Χαράλαμπος Δερμάτης ειδικός συνεργάτης ΑΣΚΤ, Δημήτρης Ζουρούδης Αναπλ. Καθηγητής Ζωγραφικής στο ΑΠΘ, Γιάννης Σκαλτσάς καθηγητής ΑΣΚΤ, Μάρθα Τσιάρα καθηγήτρια ΤΕΙ Αθηνών, και οι γνωστοί ζωγράφοι: Λεωνίδας Καραμπίνης, Θεόφιλος Κατσιπάνος, Μαρίνα Κροντηρά, Μανώλης Μαραμπελιώτης.
Η έκθεση στο Μεσολόγγι θα παραμείνει έως 20 Σεπτεμβρίου 2016 και μετά θα παρουσιαστεί στην Αθήνα στους χώρους της αίθουσας Τέχνης «ΑΓΚΑΘΙ».
Ο ιδρυτής της Πινακοθήκης κ. Χρ. Μοσχανδρέου, ευχαρίστησε τους επίσημους παρευρισκόμενους και τους ζωγράφους που με προθυμία και αγάπη δημιούργησαν για την έκθεση και επεσήμανε την απαράδεκτη απουσία της δημοτικής αρχής Μεσολογγίου.
Κατηγόρησε τον δήμαρχο Μεσολογγίου, για την αήθη παρέμβασή του, ώστε να μην παραστεί και να εγκαινιάσει την έκθεση ο Δήμαρχος της Ναυπακτίας κ. Πάνος Λουκόπουλος, με το εκβιαστικό δίλημμα, ότι θα είναι «αιτία πολέμου των δύο πόλεων, της Ναυπάκτου και της γενέτειράς μου, της Ι.Π. Μεσολογγίου» & κατέληξε ότι όποιος δεν γεννήθηκε σ’ αυτή την πόλη, θα έπρεπε τουλάχιστον να σέβεται αυτούς που γεννήθηκαν  εδώ  και την υπηρετούν ΑΔΟΛΑ και ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ.
Αμέσως μετά έλαβε τον λόγο ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπακτίας Ιατρός κ. Γιάννης Σιαμαντάς ως εκπρόσωπος του Δημάρχου κ.  Λουκόπουλου, εκφράζοντας την εκτίμηση και τον θαυμασμό του για την προσφορά της Ναυπακτιακής οικογένειας Μοσχανδρέου στο Μεσολόγγι, που με την Πινακοθήκη τους υπηρετούν 20 χρόνια τον Πολιτισμό και συμβάλλουν στην ανάπτυξη του Νομού.
Εξέφρασε την λύπη του Δημάρχου κ. Πάνου Λουκόπουλου, που παρά την θέλησή του δεν παρευρέθη στα εγκαίνια και ζήτησε την συνεργασία της οικογένειας Χρ. Μοσχανδρέου για την υπό ίδρυση Πινακοθήκη στην Ναύπακτο.
Ο κ. Χρ. Μοσχανδρέου εξέφρασε και πάλι την λύπη του για την απουσία του Δημάρχου Ναυπακτίας εξαιτίας των παραπάνω λόγων και έστειλε παράλληλα μήνυμα συνεργασίας και πρόθεση δωρεάς έργων Τέχνης στην υπό ίδρυση Πινακοθήκης Ναυπάκτου, στην μνήμη του πατέρα του ΠΑΝΟΥ ΑΝ. ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ.
Χαιρετισμούς απηύθυναν οι κ.κ. Καρτάλος και Κώστας Μπόκας που συνεχάρησαν την οικογένεια Μοσχανδρέου, που στην πιο δύσκολη οικονομική περίοδο συνεχίζουν άκαμπτη την προσφορά τους στον Πολιτισμό της Δυτικής Ελλάδας, τον Νομό και το Μεσολόγγι.
Στην τελετή των εγκαινίων, που έγινε με την ηχηρή απουσία της δημοτικής αρχής Ι.Π. Μεσολογγίου, παρέστησαν ο βουλευτής του νομού κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ναυπακτίας κ. Γιάννης Σιαμαντάς Ιατρός, οι πρώην δήμαρχοι Ι.Π. Μεσολογγίου Παν. Κατσούλης και Ι. Αναγνωστόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ν. Μουρκούσης, Σ. Βασιλείου και Ι. Γυφτογιάννης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας Παν. Τσιχριντζής, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του «TV Αχελώος» Κων. Μπόκας, ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου Βασ. Σπυρόπουλος, ο πρόεδρος του ΝΟΜ Ι. Κανής, η πρόεδρος του Λαογραφικού Συλλόγου Νίκη Στεργάννη, ο πρόεδρος της ΓΕΑ Χ. Θετάκης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. Π. Μυλωνάς, ο πρώην πρόεδρος δημ. συμβουλίου Γ. Κασσαβέτης, οι πρώην αντιδήμαρχοι Οινιαδών Δ. Μουρκογιάννης και Ν. Αυδής, ο Μεσολογγίτης καλλιτέχνης Βαγγ. Ρόμπολας και πολλοί άλλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: