Σάββατο 21 Μαΐου 2016

ΦΕΥΓΟΥΝ Ή ΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΡΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ;


Συνεδρίασε την Δευτέρα 16-5-2016 το ΔΣ Μεσολογγίου, όπου έγινε ενημέρωση σχετικά με την αποπεράτωση εγκαταστάσεων στη θέση «Αγγινάρα» για την μεταστέγαση των καταπατούντων Ρομά της εισόδου του Αιτωλικού, με εισηγητή τον Αντιδήμαρχο Σταράμος Παναγ. Ο κος Σταράμος ανέφερε ότι με αυτεπιστασία!!! ύψους 25 χιλ. €, θα γίνουν υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης, καθώς και 7 βάσης που υπολείπονται, για να  μεταστεγασθούν 18 οικογένειες από την παραγκούπολη στην είσοδο του Αιτωλικού......

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος είπε ότι οι Ρομά κατόπιν συμφωνίας μαζί τους, υποσχέθηκαν ότι θα φύγουν!!!!!! Μάλιστα όπως διαβάζουμε και σε τοπική εφημερίδα του Μεσολογγίου «Οι Ρομά της εισόδου του Αιτωλικού θα φύγουν με το καλό…»

Το θέμα τέθηκε από τον Δημοτικό Σύμβουλο Δημήτρη Μακρή ο οποίος και τοποθετήθηκε.  Επίσης επι του θέματος τοποθετήθηκε και ο Παναγιώτης Κατσούλης και από τους άλλους επικεφαλείς των παρατάξεων δεν ασχολήθηκε κανείς άλλος, φοβούμενοι μάλλον μη χάσουν τα ψηφαλάκια των Ρομά.


Τα ερωτήματα που τέθηκαν (από τον Π Κατσούλη) ήταν τα εξής:
1.                 Η μεταστέγαση θα είχε γίνει εδώ και 2,5 χρόνια αν η Κτηματική έδινε τα πρωτόκολλα αποβολής στους αθίγγανους. Επικαλούμενη δαπάνη 15-20 χιλ. € που το κράτος δεν έχει 3 χρόνια, δεν γίνεται η μεταστέγαση. Είχαν καταγραφεί οι δικαιούχοι και είχε γίνει η τεχνική έκθεση από τεχνική υπηρεσία και ΔΕΥΑΜ. Το ποσό των 25 χιλ. δεν φθάνει γιατί είναι πάνω από 10 χιλ. € η δαπάνη της ΔΕΗ για ρεύμα. Τώρα δεν θα εφαρμοστούν τα πρωτόκολλα αποβολής;
2.                 Δεν γίνεται να μεταφερθούν με χρήματα του δημοσίου (Δήμου), αθίγγανοι που μένουν εκεί και έχουν πάρει ήδη δάνεια. Τώρα τι θα γίνει; Κάνατε έλεγχο ποιοι δικαιούνται και πρέπει να μεταφερθούν; Είχε γίνει τότε και γι’ αυτό χρειάζονται τα πρωτόκολλα αποβολής, γιατί όλοι οι άλλοι πρέπει να αποβληθούν.
3.                 Χωρίς πρωτόκολλα αποβολής δεν θα αδειάσει ο χώρος και ούτε θα μεταφερθούν εκείνοι που δικαιούνται

Απάντησε ο Δήμαρχος Ν Καραπάνος, ο οποίος επιβεβαίωσε:
(Α) ότι η δαπάνη θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερη, αφού στα 25 χιλ. που ανέφερε ο Π Σταράμος δεν περιλαμβάνεται η ΔΕΗ και άλλα.
 (Β) Ότι δεν θα δοθούν τα πρωτόκολλα αποβολής, γιατί του «έδωσαν το λόγο τους ότι θα φύγουν».
(Γ) Ότι θα γίνει άμεσα, μέχρι τον Σεπτέμβρη, και αν δεν πετύχει αυτός ο τρόπος τότε να τον κρίνουμε!

Επί της ουσίας, θα δαπανηθούν περίπου 50 χιλ € από τα δημοτικά ταμεία με αυτεπιστασία!!!!, αλλιώς δεν εγκρίνεται η δαπάνη από το ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ και θα φύγουν 18 οικογένειες.
 θα μείνουν οι υπόλοιποι, θα έρθουν άλλοι στη θέση των 18, θα γίνουν δυο «φαβέλες» στην είσοδο του Αιτωλικού και ο κος Καραπάνος θα έχει εκλογική πιάτσα και από τις δυο καταστάσεις.
Τέλος, οι νόμοι εφαρμόζονται κατά το δοκούν από το δήμαρχο; Κατάληψη δημοσίου χώρου όποιος πολίτης και αν έκανε, θα διώκονταν. Εδώ τους επιβραβεύουμε και μάλιστα με χρήματα των δημοτών;
Οι Ρομά αυτοί πήραν δάνεια για να αγοράσουν σπίτια και να φύγουν και αντι για σπίτια πήραν πολυτελή  αυτοκίνητα και παρέμειναν εκεί.  Έδωσαν όμως το λόγο τους στον Δήμαρχο ότι θα φύγουν και αυτός πιστεύει ότι θα φύγουν με το καλό…
Αλλιώς τι; Θα καταφύγουμε σε τάματα ή θα ανάψουμε λαμπάδες ίσαμε το μπόι της Δημοτικής μας Αρχής για να φύγουν;

Η τοποθέτηση του κ. Δημήτρη Μακρή ήταν η εξής:

 ΓΚΕΤΟ ΑΘΙΓΓΑΝΩΝ –ΑΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΦΘΕΡΕΣΙΑΣ
Ένα από τα μεγαλύτερα, και μακροχρόνια προβλήματα που ταλανίζει τον Δήμο μας…. και που παραμένει άγγιχτο θέμα για τα δημοτικά συμβούλια, όχι μόνο της περιοχής μας ….αλλά και στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο, είναι αυτό της ανεξέλεγκτης….
Και ατιμώρητης από την πολιτεία…. Αυθαιρέτων κτισμάτων και παραπηγμάτων από μια μερίδα ανθρώπων που κατά βάση είναι Αθίγγανοι και Αλλοδαποί..

Βέβαια όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό το <έγκλημα> μένει ατιμώρητο μόνο και μόνο για τα ψηφαδακια….

Το αντιμετωπίσαμε και στης τοπικές πρόσφατες δημοτικές εκλογές από κάποιους υπερευαίσθητους ..κυρίους υποψηφίους για τον Δήμο μας….

Αυτή η αυθαιρεσία θα πρέπει να πάρει ένα τέλος… και θα πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι μαζί, προς μια κατεύθυνση…. να εφαρμοστεί επιτέλους ο ΝΟΜΟΣ ….

Είμαστε ένας δήμος που η κεντρική εξουσία κάνει τα αδύνατα δυνατά να μας υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο….πουλώντας η κλείνοντας της Αλυκές…παίρνοντας από τον δήμο μας μια μεγάλη πυγή ζωής για το Μεσολόγγι που ήταν και είναι τα ΤΕΙ,… κλείνοντας εντέχνως και με ελαφρά την καρδία το Νοσοκομείο μας…, παίρνει ακόμα και της Ελάχιστες Δημόσιες υπηρεσίες που απόμειναν.. Στο τέλος αν δεν πάρουμε μέτρα κύριοι θα γίνουμε ένας δήμος αυθαιρέτων, ανομίας και ένα ΓΚΕΤΟ ΑΘΙΓΓΑΝΩΝ…

Στο πρόσφατο και όχι μακρινό παρελθών, ξεσηκώθηκε μια ολόκληρη πόλη το Αιτωλικό …που δεν άντεξε την παραβατικότητα ΚΑΙ την ανομία από τα κατορθώματα αυτών τον κυρίων …..

Παραλίγο να θρηνούσαμε ανθρώπινες ζωές και από καθαρά τύχη δεν θρηνήσαμε τότε….. και για ποιο λόγο κύριοι ..Διότι η πολιτεία αυτούς τους έχει στο απυρόβλητο… είναι πάνω από τον νόμο και δεν υπάρχει τιμωρία καμία για αυτούς… ..

Είναι άδικο για τους συμπολίτες μας… που παρά την ταλαιπωρία από τα απαράδεκτα μνημονιακά μέτρα που βιώνουμε όλοι οι Έλληνες… να καλούμαστε να είμαστε συνεπείς σε ένα τσουβάλι χαράτσια που μας έβαλαν ….στης υποχρεώσεις απέναντι στον Δήμο…. στην ΔΕΗ…., στον Πολεοδομικό κώδικα,…. απέναντι γενικά στους νόμους…

Και οι κύριοι αυτοί να μην τους αγγίζει τίποτα… κανένας νόμος … να κτίζουν όπου θέλουν… να κλέβουν ακόμα και ρεύμα από της κολόνες…να κλέβουν σχάρες από τα φρεάτια του δήμου….να αφοδεύουν όπου θέλουν…. και να μην τιμωρείτε κανείς..
Είναι πέρα για πέρα άδικο… και εμείς δεν θα κλίσουμε τα μάτια σε αυτό το πρόβλημα…. και δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε βήμα πίσω …ως ότου εφαρμοστεί ο Νόμος και αποκατασταθεί η αδικία αυτή ……

Η πρόταση που κάνει η Ελληνική Αυγή προς το δημοτικό συμβούλιο είναι ΜΙΑ
ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ……

Να γκρεμιστούν όλα τα παράνομα αυθαίρετα κτίσματα και παραπήγματα ..
Που υπάρχουν στης περιοχές του Δήμου μας,

Και αντί αυτού να γίνει ανάπλαση του χώρου με πάρκα-παιδικές χαρές-πλατείες

Θέλουμε έναν Δήμο κόσμημα… ,που να εφαρμόζετε στην πράξη η Δημοκρατία … όπως αξίζει στον Δήμο της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου , και δεν θέλουμε τον δήμο μας ΓΚΕΤΟ ΑΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ!

Κύριοι έφτασε η ώρα να Απαντήσουμε με πράξεις και όχι με ψεύτικα λόγια και ΘΑ που λέγονται εύκολα προεκλογικά.
Είναι καιρός ο καθένας μας να αναλάβει της ευθύνες του….

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ
Επικεφαλης
Δημοτικός Σύμβουλος Ι.Π Μεσολογγίου
ΜΑΚΡΗΣ Δημήτριος

Δεν υπάρχουν σχόλια: