Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ


Κατατέθηκε σήμερα Παρασκευή 3-6-2016, αίτηση-αναφορά κατοίκων του Αιτωλικού προς τους αρμόδιους φορείς, σχετικά με τη μόλυνση της λιμνοθάλασσας του Αιτωλικού. Η αναφορά θα κοινοποιηθεί και στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου, την οποία επισκέφτηκαν ήδη μέλη της επιτροπής για το νερό και τη θάλασσα.
Για πρώτη φορά η μόλυνση είναι τόσο σοβαρή, σε όλο το μήκος της Ανατολικής παραλίας, από το ύψος της Φοινικιάς μέχρι και τα τελευταία σπίτια της περιοχής του Αι Γιάννη προς το Κεφαλόβρυσο και σε όλο το μήκος της Δυτικής παραλίας μέσα στο Αιτωλικό όπου βρίσκονται τα καταστήματα.....
Τα φύκια που σαπίζουν στα παράλια, αναδύουν μια μπόχα βόθρου, κάνοντας τους άτυχους κατοίκους του Αιτωλικού να υποφέρουν από πονοκεφάλους, αϋπνίες, εμετούς, δυσφορίες, δυσκολίες αναπνοής κλπ και τις ασθένειες να καραδοκούν.
Φυσικά η κύρια αιτία της κατάστασης αυτής είναι ο Βιολογικός που ΔΕΝ λειτουργεί (γι αυτό και η δυσοσμία της βοθρύλας).
Για τη λειτουργία του Βιολογικού είχε προσληφθεί επί εποχής Δημάρχου Κολτσίδα ένας υπάλληλος με ειδικότητα Χημικού Μηχανικού και με έναν εργάτη της αποχέτευσης τον λειτουργούσαν, όσο καιρό υπήρχε ο Δήμος Αιτωλικού.
Μετά το Αιτωλικό προσδέθηκε στο άρμα του Δήμου Μεσολογγίου, ο Χημικός Μηχανικός απασχολείτε στην Πολεοδομία, τα μοτέρ του Βιολογικού (εκτός ενός) βγήκαν εκτός λειτουργίας και η κατάσταση «έσκασε σαν βρώμικη βόμβα» σε όλη τη Λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού, χωρίς να ενδιαφέρεται κανείς.
Ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Αιτωλικού Παναγιώτη Σταράμο, βρήκαν λύση με «ένα σενάριο πολύ φτηνό» που αφορούσε το μάζεμα των φυκιών με ειδικό δίχτυ και το καθαρισμό των ακτών με σκαπτικό μηχάνημα (ντραγκλάιν) και ο μεν Δήμαρχος το ανακοίνωσε την 7-4-2016 σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο (δείτε σχετικό βίντεο εδώ), ο δε Αντιδήμαρχος το ανακοίνωσε μετά από λίγες ημέρες σε συγκέντρωση επαγγελματιών στο Δημοτικό κατάστημα Αιτωλικού, αλλά έμειναν και οι δύο «στα ψέυτικα τα λόγια τα μεγάλα»!!! και οι Αιτωλικιώτες περιμένουν ακόμα το δίχτυ και το ντραγκλάιν.
Και επειδή με ψέματα και παραμύθια δεν λύνονται τα προβλήματα, μοναδική λύση για τους κατοίκους του Αιτωλικού η αίτηση – αναφορά προς τους αρμόδιους φορείς και η κοινοποίηση μετά στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.
Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την αίτηση η οποία έχει υπογραφεί από 66 (εξήντα έξι) κατοίκους, κυρίως της Ανατολικής παραλίας και των καταστηματαρχών της Δυτικής παραλίας.

Επίσης έχει ξεκινήσει και ηλεκτρονική ψηφοφορία προκειμένου να μαζευτούν υπογραφές διαμαρτυρίας και να κατατεθούν στους αρμοδίους.



Α Ι Τ Η Σ Η – Α Ν Α Φ Ο Ρ Α
Κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Αιτωλικού
 του Δήμου Μεσολογγίου

ΠΡΟΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ
1.   Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
2.   Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ κ ΧΩΡΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
3.   ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
4.   ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ - ΑΙΤΩΛΙΚΟ
5.   ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΝΙΚΟ ΚΑΡΑΠΑΝΟ – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
6.   ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΜΠΟΥΣΜΠΟΥΡΕΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ - ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
7.   ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΣΤΑΡΑΜΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ – ΑΙΤΩΛΙΚΟ
8.   ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΚ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΓΕΝΔΟΥΛΑ ΓΕΩΡΓΙΟ – ΑΙΤΩΛΙΚΟ
9.   ΔΕΥΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ - ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Κα ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

     Όλοι εμείς που υπογράφουμε την παρούσα, είμαστε κάτοικοι του Αιτωλικού και επιθυμούμε να σας αναφέρουμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε (και ήδη γνωρίζετε) , σχετικά με την αποσύνθεση των φυκιών της λιμνοθάλασσας μας, με επακόλουθο να σωρεύονται λύματα στην ακτή. Σαν αποτέλεσμα δημιουργούνται άκρως δυσάρεστες και ζημιογόνες καταστάσεις για την υγεία  όλων μας και των οικογενειών μας (πονοκέφαλοι, αϋπνίες έμετοι κ.λ.π.).
Και φυσικά η έντονη δυσοσμία που κατακλύζει ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής παραλίας και όχι μόνο, καθιστά αδύνατη την οίκηση των κατοικιών μας.
    Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες και οχλήσεις μας προς του αρμοδίους φορείς, κανείς δεν  ενδιαφέρεται και κανείς δεν επιδεικνύει διάθεση κατανοήσεως και λήψεως προστατευτικών μέτρων.
Με την αίτηση – αναφορά μας αυτή ζητάμε να ενεργήσετε άμεσα, χωρίς καμία χρονοτριβή ή δικαιολογία, για την λήψη μέτρων που θα καθιστούν ασφαλή τη διαβίωσή μας και επιτρεπτή την αξιοπρεπή διαμονή εντός των κατοικιών μας
   Με της παρούσα, παρακαλούμε την κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου όπως ενεργήσει τα δέοντα για την ευαισθητοποίηση των αρμοδίων και την λήψη μέτρων που θα καθιστούν ασφαλή την διαβίωση μας και των οικογενειών μας στην πόλη μας.
Με Τιμή
OΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: