Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ


Σε έκδοση προσωρινής διαταγής προχώρησε το Μονομελές Πρωτοδικείο Μεσολογγίου, με την οποία υποχρεώνει το Δήμο ΙΠ Μεσολογγίου να παρέχει προσωρινά (μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων) καθαρό πόσιμο νερό στους Αιτωλικιώτες και να μη ρίχνει τα λύματα εκτός Βιολογικού καθαρισμού.
Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η διαταγή του δικαστηρίου, άρχισε ένας αγώνας από έμμισθους και άμισθους παρατρεχάμενους της Δημοτικής Αρχής Μεσολογγίου, οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν το άσπρο μαύρο......

Άλλος μας ενημερώνει σφαιρικά, άλλος μας ενημερώνει τηλεφωνικά, άλλος στο καφενείο, άλλος στο ουζερί χωρίς μεζέ. Προσπαθούν να μεταφράσουν μια δικαστική εντολή που είναι ρητή και γραμμένη σε απλά Ελληνικά. Την προσωρινή διαταγή αυτή σας την παραθέτουμε παρακάτω για να την διαβάσουν όλοι και να βγάλει ο καθένας τα δικά του συμπεράσματα.

Η εφαρμογή της διαταγής αυτής είναι άλλο θέμα. Είναι θέμα σεβασμού της Ελληνικής Δικαιοσύνης, είναι θέμα σεβασμού των Δημοκρατικών θεσμών, είναι θέμα πολιτικού πολιτισμού.
Όπως κάποιος πανηγυρίζει μια νίκη που ήρθε μετά από υποσχέσεις, έτσι θα πρέπει να δέχεται και μια ήττα που ήρθε από αθέτηση των υποσχέσεων αυτών.
Ο τρόπος εκτέλεσης των διαταγών των δικαστηρίων είναι καθορισμένος από τους νόμους και οι επιπτώσεις από την αδιαφορία της εκτέλεσης των καθορισμένες επίσης.
Η εκτίμηση των νομικών που εκπροσωπούν τους κατοίκους του Αιτωλικού, είναι ότι η άρνηση εκτέλεσης της προσωρινής διαταγής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Μεσολογγίου, επιφέρει την αυτόφωρη παραπομπή των παρανομούντων στη δικαιοσύνη.
Το θέμα όμως είναι ότι εδώ δεν μιλάμε μόνο για τον Δήμαρχο ή τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΜ, αλλά για όλο το Δημοτικό Συμβούλιο του ΟΤΑ με την επωνυμία «Δήμος ΙΠ Μεσολογγίου».
Κύριοι της αντιπολίτευσης του Δήμου Μεσολογγίου, καλό θα ήταν να ενημερωθείτε από τους νομικούς σας και να πράξετε αναλόγως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: