Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Διαμαρτυρία κατοίκων Αιτωλικού στο Δημαρχείο Μεσολογγίου


Την Τετάρτη 4-1-2017 συγκεντρώθηκαν οι κάτοικοι του Αιτωλικού στις 10.00 το πρωί προκειμένου να μεταβούν στο Μεσολόγγι και να διατρανώσουν την δυσαρέσκεια τους στον Δήμαρχο Μεσολογγίου Νίκο Καραπάνο, σχετικά με το πρόβλημα του νερού του Αιτωλικού.
Την ίδια ώρα έκλεισαν και τα καταστήματα της πόλης μέχρι και τις 12.00 το μεσημέρι.
Το ραντεβού δόθηκε στο ΚΤΕΟ στο Μεσολόγγι όπου και συγκεντρώθηκαν τα αυτοκίνητα με τους πολίτες του Αιτωλικού. ( Βίντεο εδώ)
Στη συνέχεια έγινε πορεία μέχρι το Δημαρχείο Μεσολογγίου στο Ραδιομέγαρο (Σχετικά εδώ)
Οι Αιτωλικιώτες συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου και ζητούσαν να βγεί ο Δήμαρχος Μεσολογγίου προκειμένου να τους ενημερώσει μιας και δεν εμφανίστηκε σε καμία από τις συνελεύσεις που έγιναν στο Αιτωλικό τις δύο προηγούμενες ημέρες.
Η ώρα περνούσε χωρίς να εμφανίζεται ο Δήμαρχος και άρχισαν να ανάβουν τα αίματα. Έτσι σύντομα η κατάσταση άρχισε να παρεκτρέπεται και οι ποιο θερμόαιμοι ξεκίνησαν να εισβάλουν στο Δημαρχείο. Με μεγάλη προσπάθεια κατάφεραν οι ψυχραιμότεροι μαζί με την μικρή αστυνομική δύναμη που υπήρχε να συγκρατήσουν την κατάσταση. (Σχετικό βίντεο εδώ)
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση ο Δήμαρχος Ν Καραπάνος αναγκάστηκε να εμφανιστεί στους παραβρισκόμενους, που του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή. (βίντεο εδώl )
Εκείνο που ανέφερε ουσιαστικά είναι ότι θα έχουμε απαντήσεις μέχρι την Παρασκευή οπότε και μάλλον θα δοθεί νερό για χρήση οικιακή, όχι όμως για πόση. Επίσης ανακοίνωσε ότι όταν θα έχει τεκμηριωμένες απαντήσεις για το πρόβλημα,θα συγκαλέσει γενική συνέλευση στο Αιτωλικό προκειμένου να απαντηθούν οι ερωτήσεις των πολιτών.
Στη συνέχεια μια μικρή ομάδα πολιτών ανέβηκε στο γραφείο του Δημάρχου όπου ενημερώθηκαν ότι έχει σταλεί αίτημα στο αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου λόγω έκτακτης ανάγκης, να αποζημιωθεί κάθε νοικοκυριό (περίπου 2500 υδρόμετρα) με το ποσό των 600,00 €.
Ακολούθως οι Αιτωλικιώτες μετέβησαν στην Περιφέρεια (πρώην Νομαρχία) όπου έγινε συνάντηση μιας ομάδας πολιτών με την Αντιπεριφερειάρχη κα  Χριστίνα Σταρακά και τους βοηθούς Αντιπεριφερειάρχες κκ Λύτρα και Μπαλαμπάνη.
Η κα Αντιπ/ρχης ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους ότι η αρμοδιότητες της περιφέρειας περιορίζονται στον έλεγχο μέσω της Δ/νσης Υγείας και ότι η Περιφέρεια έχει το χρηματοδοτικό εργαλείο (ΟΧΕ) που χρηματοδοτεί την μελέτη που κατέθεσε ο Δήμος Μεσολογγίου. Βέβαια υπάρχει το ερώτημα αν θα προωθηθεί αυτό το έργο μετά τα νέα δεδομένα της μόλυνσης της πηγής, το οποίο δεν απαντήθηκε.
Η επόμενη ενέργεια του Αιτωλικού σχετικά με το νερό είναι τα ασφαλιστικά μέτρα (προσωρινή διαταγή ) εναντίον της ΔΕΥΑΜ που θα συζητηθούν αύριο Πέμπτη στο Πρωτοδικείο Μεσολογγίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: